Compromís reclama a la regidora delegada de jardins Lourdes Bernal que impedisca les noves propostes d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que han fet les dues contractes de poda i jardineria de València. Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís “de dur-se a terme tindrem un greu problema amb els nostres jardins, ja que les dues propostes més que dupliquen els dies de suspensió del personal. Si ara els nostres jardins estan poc cuidats, sobretot els jardins dels barris que no són el centre de la ciutat, si finalment s’aplica aquesta proposta tindrem una situació alarmant”.

En concret, l’empresa que s’encarrega del manteniment i la poda de la zona sud de la ciutat, SAV, ha presentat una proposta d’ERO de 43 dies de suspensió. Per a comparar amb l’any passat, l’ERO de 2012 era de 20 dies de suspensió. Per tant, un augment de més del doble respecte a l’any passat. Aquest ERO afectarà a 119 persones de la plantilla de l’empresa. En el cas de la zona nord de la ciutat, l’empresa encarregada, FCC, ha presentat una proposta encara pitjor per als treballadors. L’ERO de 2012 era de 32 dies mentre que la nova proposta per a 2013 és de 78 dies, afectant a un màxim de 181 persones.

Aquestes dues propostes són del tot inacceptables. Per començar, no sabem si l’empresa està reduint els seus beneficis econòmics per l’explotació del servei. Hem reiterat a la regidora Bernal que exigisca a les empreses que reduïsquen els seus beneficis en aquests temps de crisi, perquè els treballadors no tenen per què pagar ells a soles les contínues baixades i congelacions de pressupost. Mentre les empreses no oferisquen estes dades dels seus beneficis, l’Ajuntament ha de mostrar-se inflexible i pressionar-les per tal que no aproven els ERO”, ha comentat la regidora de la formació d’esquerres, ecologista i d’esquerres.

A més, cal recordar que des de Compromís ja advertírem quan s’aprovà el pressupost de 2013 que la suposada congelació de l’aplicació pressupostària de jardineria era falsa, ja que no es tenia en compte l’augment de preus previstos per a 2013 ni tampoc la pujada de l’IVA en dos punts. “I com a conseqüència d’aquella decisió del Partit Popular i en concret de la regidora Lourdes Bernal, molts treballadors hauran d’anar a l’atur durant més temps i els nostres jardins patiran les conseqüències. Encara serà capaç de mantindre la regidora Bernal que la qualitat del servei no es veurà afectada?”, ha declarat per finalitzar Pilar Soriano.

Finalment, des de Compromís volem solidaritzar-nos amb tots els treballadors i també anunciem que farem tot el possible per evitar aquesta nova agressió als serveis públics de la ciutat.