Soriano: “Aquesta mesura que ha de servir per a estalviar i per a generar llocs de treball d’alta qualificació. A més, l’Ajuntament de València, com a institució referència per als ciutadans, ha de donar exemple”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, defensarà una moció en el ple d’abril per a demanar la implantació del ‘software lliure’ en l’Ajuntament de València, seguint l’exemple de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública que ja ha culminat el procés d’instal·lació d’aquest software a totes les estacions ofimàtiques de la Generalitat Valenciana.

Soriano ha celebrat aquesta bona notícia per dos motius. En primer lloc, per l’estalvi importantíssim en llicències, una despesa injustificable d’altra banda, i en segon lloc pel que suposa d’aposta per una cultura digital més col·laborativa i menys corporativa, més accessible i assequible i més justa.

Soriano ha manifestat que “l’Ajuntament de València ha de ser coherent amb el pas decidit de la Generalitat. Les dos administracions més importants del País Valencià ha de treballar de la ma en aquest sentit i per això l’Ajuntament s’ha de sumar a aquesta aposta per la modernització de l’administració”. La regidora de Compromís ha assenyalat que “els treballadors de l’Ajuntament de València no es podem permetre ni un minut les condicions obsoletes amb què treballen des del punt de vista informàtic mentre es paguen despeses milionàries en adquisició de llicències, que sols afavaroixen uns pocs. La despesa en aquesta matèria és totalment desorbitada i no serveix per a modernitzar l’administració, al contrari”.

En aquest sentit, la regidora de Compromís defensarà l’aposta pel ‘software lliure’. “Una mesura que ha de servir per a estalviar i per a generar llocs de treball d’alta qualificació. A més, l’Ajuntament de València, com a institució referència per als ciutadans, ha de donar exemple”.