Les propostes culturals desenvolupades per la Regidoria de Recursos Culturals «per a democratitzar i descentralitzar la cultura» arribaran durant el pròxim cap de setmana a altres 12 barris de la ciutat. Durant els dies 15 i 16 de setembre, la ciutadania podrà gaudir de «Cultura als Barris» a Aiora, Cabanyal-Canyamelar, la Carrasca, la Creu del Grau, la Llum, la Malva-rosa, les Tendetes, Montolivet, Nou Moles, Patraix, Sant Pau i Torrefiel.

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat que es busca «la participació ciutadana, la difusió de la nostra història, cultura i llengua, així com la promoció dels diferents sectors dels professionals de les indústries culturals valencianes». «Volem facilitar l’accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil pel seu lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques», ha afegit.

Entre els espectacles que s’oferixen està la música. A l’esplanada del parc d’Aiora, per exemple, hi haurà un concert de pop (a càrrec de Natalie McPears) el dissabte a les 22.00 hores. A la Malva-rosa, d’altra banda, actuarà 5 en Swing el dissabte a les 20.00 hores (el diumenge repetirà al Cabanyal-Canyamelar a les 20.00 hores). A la Llum, el diumenge a les 19.00 hores, Versonautas ajuntarà música i poesia en «Abraparaula». La societat CIM Tendetes (dirigida per Patricia Rozalén) tocarà el diumenge a les 19.00 hores. Finalment, el Grup Marxant farà gala de la seua música clàssica a Torrefiel el dissabte a les 19.30 hores i a Sant Pau el diumenge a la mateixa hora.

Encara que també hi haurà dansa entre les eleccions. Aiora tanca el seu particular cap de setmana el diumenge a les 19.30 hores amb una exhibició de danses populars valencianes protagonitzada per Els Bessons. D’altra banda, EnÁmbar Danza compartirà «La Chica Caracol» (per a públic infantil i/o familiar) a les Tendetes el dissabte a les 12.00 hores i a la Creu del Grau el diumenge a les 19.00 hores.

Canviant de registre i aportant la màgia estaran Rubén Aparisi amb «L’espill» a les 20.00 hores al Cabanyal-Canyamelar i el mag Kekoperfil a Nou Moles el diumenge a les 19.00 hores, mentre que el diumenge a les 19.30 hores arribarà el circ de Baraka Circ amb el seu «Abatido Circus». Encara que si la prioritat és l’humor Àlex Martínez farà un monòleg còmic a la plaça de Patraix el dissabte a les 22.30 hores.

El cinema i el teatre també seran una possibilitat. «Peset, un home bo» es projectarà a la plaça de Fra Lluís Colomer (la Carrasca) el dissabte a les 23.00 hores, mentre que a Montolivet es compartirà un documental anomenat «Bruno Lomas, rey y rebelde» el dissabte a les 22.30 hores. I pel que fa al teatre, Amimic Teatre representarà «La princesa Cacauet» a la Creu del Grau el dissabte a les 19.00 hores; Teatro del Contrahecho farà el mateix amb quatre peces de microteatre a Torrefiel el diumenge a les 20.30 hores.

Finalment, al barri de la Llum començarà la jornada el dissabte a les 18.30 hores amb un taller per als més xicotets anomenat «La ciutat sota els meus peus», que anirà a càrrec d’Arquilecturas. També estaran a Montolivet el diumenge a les 18.00 hores. A més, el dissabte a les 19.00 hores, a Sant Pau, estarà Que Viene el Lobo amb «Toc, toc, obri la muralla», un taller de manualitats. A Nou Moles, el dissabte a les 19.30 hores, Mario Cerro (La Jauría Teatro) serà el contacontes qui narre els «Cuentos de los hermanos Grimm». Nuria Urioz farà el mateix a la Malva-rosa amb «Contes dins d’una caixa» i El Gran Jordiet amb «La maleta de Jordiet» a Patraix.